• + 500 sets
  • Nieuwe/retired sets
  • Verzenden vanaf €7
  • Lage prijs voor 20d
   

Hoe Lego huren?

Het aanbod is fantastisch (+500 sets)

De nieuwste sets die nog in de winkel verkrijgbaar zijn maar ook tal van oudere retired sets die je normaal nooit kan bouwen tenzij je al geruime tijd een lego verzamelaar bent. Je kan ook steeds meerdere sets huren en soms zijn er promoties waarbij je korting krijgt als je een aantal sets samen huurt.

Het reserveren gebeurt online of via mail maar steeds na registratie als huurder via de site. Een maand vooraf reserveren is moeilijk omdat het vaak gebeurt dat de set nog niet klaar is en je dan halverwege zou moet stoppen omdat de volgende huurder al staat te popelen om te bouwen. Daarom dat ik opteer om te werken via reservatie enkel wanneer de set effectief beschikbaar is, maar je kan me altijd een mailtje sturen om te vragen of ik een set in een bepaalde periode kan vrijhouden voor u. Mij gaat het in de eerste plaats dat je als bouwer plezier beleeft aan een set en niet moet stressen om deze in een week snel te bouwen.

Na reservatie krijgt u 6 dagen de tijd om de set af te halen. Daarna heb je 14 dagen bouwtijd. Kan je dus eerder langskomen om de set af te halen dan krijg je in feite 20 dagen bouwtijd en dit voor een lage huurprijs. Dus geen misleidende reclame met meldingen als huren vanaf €25 en dan per week die erbij komt extra betalen. Verlengen tot een maand kan zonder problemen. Tegen die tijd begint er toch al stof op te liggen.

Na afspraak kan je afhalen in Aalter maar huurders uit West-Vlaanderen kunnen na afspraak de set ook afhalen/terugbrengen in Izegem/Ingelmunster. Bij afhalen van de gehuurde sets dient u wel een huurovereenkomst te ondertekenen waarbij u akkoord gaat dat u de gehuurde sets volledig dient terug te brengen. Mocht u tijdens het bouwen een stukje missen, dan heb ik graag dat u dit meldt. Als u echter een stukje mist bij het terugbrengen, dan zal ik genoodzaakt zijn om een deel van uw waarborg, de waarde van de stukken cfr Bricklink, in te houden.

Wanneer je klaar bent met bouwen dan mag je de set ook opgebouwd terugbrengen. Op die manier kan ik deze zelf omgekeerd uit elkaar halen en zo veel mogelijk in volgorde opbergen in aparte zakjes. Op die manier krijg je als bouwer geen doos met duizenden stukjes waarbij je uren en uren dient te zoeken naar dat ene blokje. Ook de originele bouwinstructies worden meegeleverd, geen gedoe dus met extra kosten.

Voor mezelf zie ik het verhuren van Lego sets niet als een vorm van winstbejag maar eerder als een mogelijkheid om andere Lego fans de mogelijkheid te geven om bepaalde sets ook eens te bouwen. De huurprijs is een compensatie voor het sorteerwerk om te zorgen dat de volgende bouwer er ook plezier aan heeft. Het enige wat ik vraag aan de huurder dat deze met respect omgaat met de gehuurde set.

U kan ook één of meerdere opgebouwde sets, als showmodel voor uw zaak of als decoratiestuk bij u thuis, huren, maar dit kan enkel na afspraak.

Wil je familie of vrienden eens verrassen met een cadeaubon, aarzel dan niet op me een mailtje te sturen voor meer info

joosttack@huurSets.be
Joost Tack